Winkelruimte:
57 m2
Frontbreedte:
710 cm
Prijs:
€ 1.250,- per maand
Beschikbaarheid:
In overleg
Servicekosten:
€ 25,- per maand

Omschrijving

Unieke, kleinschalige winkelruimte van ca. 57 m² met een authentieke uitstraling en een frontbreedte van ca. 7,10 meter gelegen op een herkenbare locatie aan één van de entrees van winkelcentrum De Meent, het winkelhart / hoofdwinkelcentrum van Papendrecht.

In de directe omgeving van de winkelruimte zijn o.a. Foto Schievink, Bakkerij Vlot en Slagerij Vis gevestigd en in de loop van 2022 zal opticien Zuidweg Oogcontact zich aan de overzijde vestigen. Verder kenmerkt het winkelcentrum zich door een mix van landelijke en lokale winkeliers, zoals o.a. de supermarkten Jumbo, Lidl en Dirk van den Broek, Hema, Action, Van Haren en Zeeman.

Eigenaar/verhuurder staat horecagebruik niet toe.

Locatie & bereikbaarheid:

Winkelcentrum De Meent betreft het winkelhart/hoofdwinkelcentrum van Papendrecht (ca. 32.000 inwoners) en heeft door haar gevarieerde winkel- en horeca-aanbod een sterke functie voor de omgeving. In de directe omgeving van de aangeboden winkelruimte zijn o.a. gevestigd: Foto Schievink, Bakkerij Vlot en Slagerij Vis.
Verder zijn in het winkelcentrum o.a. de supermarkten Jumbo, Lidl en Dirk van den Broek, Van Haren, Hema, Action, C&A, Zeeman, Terstal, Primera, Il Mercato en Kippie Papendrecht gevestigd, alsmede diverse lokale winkeliers en horecavestigingen. De locatie biedt uitstekende verbindingen van en naar rijksweg A15 (Europoort-Rotterdam-Gorinchem), rijksweg A16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda) en de N3, en is tevens goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Afmetingen:

 • winkelruimte : ca. 57 m²;
 • frontbreedte : ca. 7,10 meter.

Energielabel:

D, geldig tot 6 juni 2027.

Parkeren:

Op korte afstand van de winkelruimte bevinden zich 2 openbare parkeergarages (eerste 2 uur gratis parkeren), alsmede een gratis parkeerterrein op loopafstand (blauwe zone).

Bestemming:

Conform de ‘Reparatie Beheersverordening Papendrecht’ heeft de locatie de bestemming ‘Centrum’. De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

 • detailhandel;
 • dienstverlening;
 • zelfstandige kantoren.

Bouwaard/algemeen:

 • betonnen vloer;
 • metselwerk gevels;
 • hardhouten gevelkozijnen met isolerende beglazing;
 • puntdak met leien gedekt;
 • meterkast met aansluitingen voor elektra, gas, water en telefonie/internet.

Voorzieningen/specificaties:

De winkelruimte wordt casco aangeboden. De winkel heeft aanvullend op het casco een aantal voorzieningen:

 • frontbreedte ca. 7,10 meter;
 • vrije hoogte ca. 3,00 meter onder het systeemplafond;
 • houten gevelkozijnen en entreedeur met isolerende beglazing;
 • pantry;
 • toiletruimte;
 • cv-installatie met radiatoren en warmtegordijn ter plaatse van de entree.

De navolgende zaken zijn eigendom van de vertrekkend huurder en behoren derhalve niet tot het gehuurde:

 • vloerafwerking;
 • systeemplafond met spotverlichting;
 • airconditioning.

Reclamevoering
Uitsluitend in overleg met en na goedkeuring van eigenaar/verhuurder.

Huurprijs:

€ 1.250,- per maand exclusief servicekosten exclusief BTW.

Servicekosten:

Er wordt maandelijks € 25,- exclusief BTW in rekening gebracht ten behoeve van de beheerskosten Passage Overtoom.

Bedrijven Investerings Zone:

Gemeente Papendrecht heeft een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) ingevoerd in Winkelcentrum De Meent. Huurder is verplicht om hieraan deel te nemen. De kosten voor deze BIZ worden separaat aan huurder (middels OZB-aanslag) in rekening gebracht. Vanuit de BIZ worden verschillende activiteiten en projecten gezamenlijk gefinancierd voor de versterking van het centrum van Papendrecht, zoals marketing & promotie en het organiseren van evenementen. Ook wordt financieel bijgedragen aan het gratis parkeren (voor 2 uur) in de parkeergarages.

Huurperiode:

Bij voorkeur 5 jaar.

Huurbetaling:

Per maand vooruit.

Huurverhoging:

Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum, conform de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI-alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst:

De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt op basis van het ROZ-model (Raad van Onroerende Zaken) winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, vastgesteld in september 2012 met bijbehorende Algemene Bepalingen op 2 oktober 2012 gedeponeerd bij de griffie van de Rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 58/2012.

Zekerheidstelling:

Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een kwartaalverplichting huur inclusief servicekosten inclusief BTW.

Omzetbelasting
De huurprijs wordt belast met de geldende omzetbelasting. Huurder en verhuurder opteren voor een BTW-belaste verhuur. Indien op basis van de nieuwe BTW-wetgevingsvoorstelling huurder niet meer aan het criterium meer dan 90% BTW-belaste prestaties verricht voldoet, en zodoende het verzoek om BTW-belaste verhuur niet geaccepteerd wordt, dan zal de huurprijs worden verhoogd met een nader door verhuurder vast te stellen percentage.

Oplevering:

Op korte termijn mogelijk.

Bijzonderheid:

Het is huurder niet toegestaan om de winkelruimte op zondagen open te stellen voor winkelend publiek c.q. activiteiten in of om de winkelruimte uit te voeren.

Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door Van Vliet Bedrijfsmakelaars B.V. echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod.

Interesse in dit object?

0180 - 43 43 43

Op werkdagen bereikaar vanaf 08:30

Download brochure Bel me terug Stuur een mail
Print deze pagina