Bedrijfshal:
262 m2
Prijs:
€ 325.000,- k.k.
Beschikbaarheid:
In overleg

Omschrijving

Op 754 m² eigen grond gelegen multifunctionele ruimte in Charlois Rotterdam. De voormalige en verouderde schuur/paardenstal beschikt over een afsluitbaar en deels verhard buitenterrein. Het huidige bestemmingsplan voorziet in de functie horeca, cultuur en ontspanning.

Locatie:

De Charloisse Lagedijk met zijn karakteristieke lintbebouwing ligt aan de zuidkant van Rotterdam, vlakbij rijksweg A15. Via de Driemanssteeweg zijn de op- en afritten van de snelweg A15 binnen enkele minuten bereikbaar. Via de Waterkering-tunnel is Rhoon/Barendrecht bereikbaar en via de Zuiderparkweg is o.a. Slinge, Zuidplein en Ahoy binnen enkele autominuten bereikbaar. Op 1,5 km afstand liggen de winkelcentra van Slinge en Portland. Metro op 2 km, bus en tram op 900 m.

Afmetingen:

Ca. 262 m² (ca. 20,37 meter diep en ca. 12,86 meter breed).

Parkeren:

Parkeermogelijkheid op eigen zijterrein

Bestemming:

Conform het vigerende bestemmingsplan Charloisse Lagedijk is de bestemming ‘Gemengd-1’, ter plaatse zijn toegestaan:

 • horeca, uitsluitend op de begane grond;
 • cultuur en ontspanning, met uitzondering van een theater of een bioscoop, uitsluitend op de begane grond.

Kadastrale gegevens:

 • gemeente : Rotterdam;
 • sectie : C;
 • nummer : 3270;
 • grootte : 754 m² eigen grond.

Bouwjaar:

1904.

Bouwaard/algemeen:

 • traditionele bouw;
 • houten constructie op poeren;
 • gevels metselwerk, deels afgewerkt met pleisterwerk;
 • stalramen met enkele beglazing;
 • houten zadeldak met houten gordingen, rieten isolatie en met pannen gedekt.

Voorzieningen/specificaties:

 • deels niet-onderheide betonvloer;
 • vrije hoogte onder de nok ca. 11 meter;
 • 2 houten draaipoorten;
 • verlichtingsarmaturen;
 • elektra-aansluitingen;
 • buitenterrein deels verhard met betontegels en toegankelijk middels een stalen draaipoort.

Historie pand:

Charloisse Lagedijk 643 staat bekend als de voormalige boerderij genaamd “de Roobol Stee”. De boerderij ligt aan de historische Charloisse Lagedijk: de buitendijk voor de polder Charlois die lange tijd de verbinding was tussen Dordtsestraatweg en de Dorpsweg in Charlois. Het pand werd in 1823 gebouwd en tot 1874 bewoond door de familie van der Wel. Daarna kwam het in handen van de familie Roobol (1874-1946), die het hernoemden. In 1904 brandde de boerderij af en werd het herbouwd. Bouwkundige A. van der Linde maakt het ontwerp voor deze “bouwmanswoning met koe- en paardenstal en korenschuur”. In de zijgevel van de schuur is het jaartal 1904 nog zichtbaar. Lange tijd was het gebied rondom de dijk en de boerderij een open agrarisch gebied. Dit veranderde na de Tweede Wereldoorlog toen ten noorden van de dijk de wijk Pendrecht werd gebouwd. Ten zuiden ervan werd de A15 aangelegd. Vanaf 2007 kwam pal aan de zuidzijde van de boerderij de viaduct voor de hoge snelheidstrein te liggen.

Bijzonderheden:

 • Het gebouw heeft geen monumentale status, maar bij eventuele verbouwplannen kan Bureau Monumenten en Erfgoed van de gemeente als vraagbaak dienen. Ook wordt aanbevolen in een vroeg stadium de welstandsnota te bestuderen.
 • Water en elektra zijn gekoppeld aan de naastgelegen woning. Bij verkoop dient door en voor rekening van koper dit te worden losgekoppeld van de woning zorg te dragen voor eigen nutsvoorzieningen.

Vraagprijs:

€ 325.000,- kosten koper.

Oplevering:

In nader overleg.

In de te sluiten koopovereenkomst worden de volgende artikelen opgenomen:

Ouderdomsclausule
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat het verkochte meer dan 100 jaar oud is, de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan die voor nieuwere bedrijfspanden. Verkoper staat niet in voor fundering, vloeren, leidingen van elektriciteit, water, gas, riolering en de aanwezigheid van doorslaand en/of optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 (van de koopakte) omschreven gebruik en met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht vrijwaart de koper de verkoper voor bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken.”

Asbestclausule
Met betrekking tot de eventuele aanwezigheid van asbesthoudendematerialen verklaart koper ermee bekend te zijn dat het ten tijde van de bouw casu quo de eventuele verbouwingen en renovaties van het verkochte voor 1993 normale praktijk was asbesthoudende materialen te verwerken. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van die materialen in of aan het verkochte en vrijwaart verkoper van iedere aansprakelijkheid.

As is, where is
De onroerende zaak wordt overgedragen in de staat waarin deze zich bevindt inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken, op basis van het “as is, where is” principe. Koper aanvaardt de huidige bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand van de onroerende zaak in alle opzichten. Koper heeft ter zake van deze staat van de onroerende zaak geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper.
?
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse in dit object?

0180 - 43 43 43

Op werkdagen bereikaar vanaf 08:30

Download brochure Bel me terug Stuur een mail
Print deze pagina